12 díjat nyertek az LG termékei formatervezésükkel

29. március, 2012 Egyéb, Kiemelt cikkek

A red dot és az iF is számos díjjal jutalmazta az LG 2012-es termékeinek formatervezését

Az LG Electronics 2012-es termékei közül tizennégy kapott kiváló formatervezésért járó red dot díjat. A 30 tagú, független zsűri 60 ország, 1800 vállalat, 4500 termékéből válogatott. Az elmúlt évekhez hasonlóan az LG idén is remekelt, hiszen összesen 12 red dot formatervezési díjat és két dicséretet hozott el. Az LG 2012-es red dot díjait nem sokkal előzte meg a szintén neves, nemzetközi iF (International Forum) formatervezési díjkiosztón kapott 14 elismerés, amellyel közel 3000 nevezőt utasított maga mögé a vállalat.

Díjat vehetett át a gyártó például az LG Optimus 2.0- ás Androidos kezelőfelületért, valamint a környezettudatosság szekcióban a MACHJET nyomtató csomagolásához felhasznált újrahasznosított préselt töltőanyagért.

„Az LG filozófiája alapján a termékek formavilága, kivételes megjelenése a felhasználói élmény szerves részét képezik.” — nyilatkozta Kun-pyo Lee, a LG Electronics tervezési részlegének vezetője. „Végső soron a formatervezésnél, a működés mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy készülékeink tetszetősek legyenek, és érzelmi reakciót váltsanak ki a vásárlókból.”

Néhány a fontosabb az LG 2012-es red dot díjjal elismert termékei közül: LG LM9600 CINEMA 3D Smart TV 2012-es CINEMA 3D TV kínálatának csúcsmodellje. A 3D technológia és a Smart funkciók mellett az LM9600-at már az SCREEN nyújtotta képernyőkeretnek nagyképernyős formatervezése 3D élmény köszönhetően mozitermek az élményvilágára emlékeztet. A készülék kifinomult formatervezésével, alig látható foglalatával bármilyen belső tér elegáns díszévé válik. Magic Motion (mozgásérzékelős, hangfelismerő) távirányító


Az LG új Magic Motion távirányítója az innovatív kezelési módjaival és ergonomikus kialakításával a felhasználó kényelmét szolgálja. A lágy, ívelt felület belesimul a kézbe, a hagyományos nyomógombok helyét pedig könnyen használható, intuitív irányítási módok vették át: ezek a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás funkciók.

About author