Legóból webkamera állvány – Darnóvári Krisztián beszámolója

5. február, 2012 Beszámolók

Történt egyszer réges régen, egy messzi-messzi webszerveren, hogy jóárasítva találtam ezt a kamerát egy egér társaságában. Elsősorban a notebook egérre volt szükségem, amit bolti áron vettem meg és ajándék volt hozzá a kamera.

Ekkor még elég szkeptikusan néztem erre a perifériára, mert nagyon sok bóvlit láttam már működés közben előtte.A vásárlás menete az adott oldal szokásainak megfelelően probléma nélkül lezajlott. Megérkezett a csomag, kibontás után már próbáltam is az egeret, mennyire lehet vele pontosan célozni Counter-Strikeban. A kamera maradt a dobozban. Tartója nincs, a laptop fedélre kell rácsíptetni. Ezt asztali fronton elég nehezen valósítottam volna meg CRT monitorral.
Múltak a hónapok, eltelt 2 év, jöttek a Full HD felbontású filmek. A korral haladni kell, technikai előrelépésként egy 23″ LCD -re váltottam. A régi kamerám egy kör alakú talpon állt, ami a régi képernyő tetején megállta, de ilyen akrobata mutatványra már nem képes.

Jött az ötlet, hogy van nekem egy ilyen kamera becsomagolva a szekrényben, ami pont ehhez van kialakítva. Ez elgondolás jó volt, csak a notebook fedél vékonysága miatt nem tudtam felfogatni az asztali megoldásra annak ellenére, hogy a vékony kategóriába sorolják.

Nem volt mit tenni, állványt kell készíteni. A kezdeti elgondolások között volt ruhacsipesz, fadarabokból ragasztott állvány, majd hirtelen megláttam a LEGO vödrömet. Ekkor már szinte biztos voltam a sikerben. A rendelkezésre álló készletből elkészült egy, a monitor tetején szabadon pozícionálható szerkezet. De itt nem szabad abbahagyni a fejlesztést, ha adottak az alkatrészek. Egy űrállomás antennája az alap, mely lehetővé teszi a készülék horizontális és vertikális irányú forgatását is.

A szerkezet bevált, a kamera jól működik, nem lóg bele a látható felületbe. Súlyelosztásán lehetne picit finomítani, de a feladatot, amelyre született maximálisan ellátja.

About author