Jobs haláláig őrizte Bill Gates levelét…

30. január, 2012 Hírek

Steve Jobs 2011. októberében családi körben vesztette életét. Közel három hónapig csak annyit sikerült megtudnunk, hogy mikor és miért halt meg, de most egészen érdekes dolgok derültek ki.

Bill Gates és  Steve Jobs munkájukból adódóan is egymás konkurenciáik voltak, így ennek megfelelően azt hitte mindenki, hogy a magánéletben is így történhetett. A médiában gyakran hallhattunk egészen kritikus gondolatokat, melyeket egymásról fogalmaztak meg. Volt olyan eset, amikor a helyzet annyira eldurvult, hogy Jobs ötlettelennek, beszűkültnek és eredetiségtől mentesnek nevezte versenytársát és nyilvánosan javasolta neki kábítószerek használatát, hátha úgy szélesebb látókörrel tudná szemlélni a világot. Mondta ezt úgy, mintha az ő sikerének kulcsa is ez lett volna. Természetesen tudjuk, hogy ez nem igaz, mégis érzékelhető a média tüzelte ellentét.

A két rivális közötti versenyt érdekes módon nem a vezetők, hanem feleségeik oldották fel. 2007-ben már érzékelhető volt Jobs betegsége. Az Apple fenegyereke ekkor már komoly problémákkal küszködött és látszott, hogy a napjai meg vannak számlálva. Ekkor Bill Gates felesége nyomására meghívták Steve Jobsot is. A találkozót minden várakozással ellentétben jó kedélyűen zártak. Ez volt a két vezető első találkozása sok versennyel töltött év után. Az itt kialakított jó kapcsolatot elkezdték ápolni. Találkozgattak és még saját otthonukban is vendégül látták egymást.

Így történt ez Jobs halála előtt pár hónappal. Bill Gates meglátogatta barátját, akit ekkor már nagyon megviselt betegsége. Mikor látszott, hogy Jobs meg fog halni, egy-két héttel halála előtt írt neki egy levelet. Mégegyszer mondom, nem e-mailt, hanem egy levelet, ebből is látszik, hogy sokat jelentett számára. A levélben leírta, hogy büszkének kell lennie mindarra amit felépített és amit elért az életében.

A levelet, ami Jobsnak is nagyon sokat jelentett felesége elmondása szerint minden héten elolvasta és mindvégig ágya mellet tartotta. Mikor Lauren Jobs megtudta, hogy meghalt férje először a szűk családot, majd a Microsoft vezérét hívta fel telefonon. Hosszas lelkizés után elmondta Billnek, hogy férje az ő levele mellett halt meg. Egyes információk szerint, de lehet, hogy csak a sajtó pletykája, hogy ekkor a szoftveróriás vezetője megkönnyezte barátja halálát.

About author