Bankok is használják a Google felhő alapú szolgáltatásait

18. január, 2012 Hírek

A Google felhő alapú szolgáltatásait felhasználók milliói használják szerte a világon.  Nemrég egy történelmi megállapodást sikerült kötniük a legnagyobb spanyol bankkal.

A BBVA spanyol bank több, mint 110.000 alkalmazottal rendelkezik. A jövőben az össze alkalmazott és minden, mindennapos műveletet a Google szolgáltatásaival fogják lebonyolítani. Mivel a keresőóriás szervereit nem csak és kizárólag a bank feladatainak lebonyolítására használják, ezért rendkívül sok bírálat érte az együttműködést. A BBVA tervei szerint a Google számos szolgáltatásait fogják használni. Többek között a GMail, Calendar, illetve a Google Docs-t fogják használni.

A sok bírálatra való tekintettel természetesen a bank vezetése hozzátette, hogy a megállapodás elsősorban a belső kommunikáció miatt lesz fontos.

Ennek a megállapodásnak természetesen van háttere is. A bank jelenleg az IT költségvetésének több, mint kétharmadát a rendszereik karbantartására, illetve különböző szoftverek fejlesztésére használták. A bank vezetése elmondása szerint az új megoldások akár 50-70 százalékkal faragnák le a költségeket.

Az aggályok, amiket megfogalmaztak, leginkább az adatlopás miatt, illetve a rendszer fejlettségét kritizálták. A feltételezéseknek pedig van alapja. Korábban már láttunk hasonló megállapodást Los Angeles városánál is. Az amerikai város korábban ugyancsak a Google szolgáltatásait használta és a rendszer össze is omlott….

About author