Teljesen leépül a Nokia Ovi támogatása…

23. december, 2011 Egyéb

A Nokia már több, mint egy éve hosszabb távú együttműködést kötött a Microsofttal. Ekkor a megállapodás része volt, hogy a finn gyártó fel fog hagyni az Ovi támogatással és minden erejével a WP7-et fogja erősíteni.

Az első ilyen bejelentés a napokban került nyilvánosságra. Ennek része volt, hogy az Ovi szolgáltatásokat már január közepén teljesen le fogják építeni. Az Ovi Chat nevű csevegő kliens már korábban leállt, illetve a levelezőrendszer is a Yahoo! kezébe került. A megmaradt szolgáltatások között már csak az Ovi zeneáruház, illetve a névjegyzék /Ovi contacts/ maradt. Utóbbit megszűnését a Nokia Conversations oldalon jelentették be, ahol többek között leírják, hogy a szolgáltatás január 24-én teljesen le fog állni. Ha ott tároltátok az adataitokat, akkor nem kell egyből kétségbe esni, mivel adatmentésként továbbra is használható lesz, viszont az online szerkesztés nem lesz megoldható. Ez annyit jelent, hogy a névjegyzéket csak és kizárólag a telefonról lehet szinkronizálni.

A probléma megoldására több lehetőség is adott:
Érdemesebb áttérni a Google által biztosított névjegyzékre, ahova pár kattintással át lehet helyezni a névjegyeket. Ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy a Symbiannal ellátott készülékek nem képesek a Gmail  fiókból a névjegyeket is szinkronizálni, ezért azokat egy Exchange fiók beállításával tudjuk letölteni a Google szervereiről a telefonra.

Ha mindent így hagyunk, ahogy most van és a névjegyzéket továbbra is az Ovi Contacts-ben akarjuk tárolni, akkor érdemesebb lementeni onnan az adatokat a számítógép egy mappájába, hogy az esetleges adatvesztéseket kiküszöböljük.

About author