Lg Optimus Me – Mini me – Gyorsteszt

18. október, 2011 Android, Tesztek

Az LG Optimus Me év elején jelent meg. Legfőbb konkurensének a Samsung Galaxy Mini számított, így ehhez a készülékhez sem fűztem nagy reményeket.

Az LG Optimus család egy korábbi tagját, a One-t korábban már teszteltük. A teszt végére elég meggyőző eredményt kaptunk.

Külső

Külsőre egészen fiatalos megjelenése van, annak ellenére, hogy egy bankkártyánál nem nagyobb. Nem hiába ezt a korosztályt célozta meg vele a gyártó. Ugyanakkor számomra különleges hatást keltet a kijelző alatti négy érintőgomb.

A kijelző legyünk őszinték egészen kicsire sikerült és a felbontásra sem lehetünk nagyon büszkék, de a továbbiakban a telefon ezt kárpótolni fogja.

A kiegészítőkön is látszik, hogy ez egy olcsó kategóriás készülék. Csupán egy töltő, egy adatkábel, illetve egy fülhallgató található benne a készüléken felül.

Használat

Bekapcsolás után a készülék a 2X teszteredményeit lekörözve megoldja a médiakeresést és feláll a rendszer. Eddig semmi probléma nem akadt. Az már viszont zavaróbb, hogy a billentyűzárnak semmilyen dedikált vezérlőgombja nincs, csupán a híváskezelő gombokkal tudjuk vezérelni a billentyűzár állapotát.

Bekapcsoláskor az animáció már egy kis szaggatással fogadott, amit nem tartottam jó ómennek. A menübe belépve a készülék nem akad, hanem egyből teszi a dolgát. A már-már híresnek mondható Bunny Shooter játékkal próbáltuk ki, hogy milyen teljesítményre képes a készülék. Az eredmény itt is meggyőző volt. Bár egy kicsit továbbtartott a játék betöltése, de itt sem találkoztunk semmilyen akadással.

A névjegyeknél már egészen más a helyzet. A gördítésnél itt már találkozhatunk egy nagyon kicsi akadással. Telefonálás közben történt egy kis baleset, ami nem tudom kinek a számlájára írható. A készülékkel körülbelül 15-20 hívást bonyolítottam le, míg egy alkalommal azzal az érdekes fordulattal találkoztam, hogy a készülék tárcsázás után egyszerűen megszakított a hívást. Annak ellenére, hogy maximumon volt a térerő és csupán a fülemhez tettem a készüléket.

A szokatlan incidens után kijelenthetem, hogy egy egészen jó készüléket sikerült most összeraknia az LG-nek. Ugyanis van egy olyan érzésem, hogy az arcom érhetett hozzá a kijelzőhöz, mivel nem volt elég gyors a fényérzékelő szenzor.

Végszó

Az LG legolcsóbb olcsó kategóriás készülékéről jelenleg csak jót  tudok mondani. Ugyanis ár/érték arányában egy nagyon jó telefont sikerült a gyártónak összeraknia, amely fiatalos megjelenésén túl teljesen korrekt módon szolgálja ki tulajdonosát. Ezért szerintünk a készülék:

 

About author