Újabb kiszivárogtatott információk az új Microsoft Tabletekről!

12. szeptember, 2011 Egyéb

Két napja egy neve elhallgatását kérő bennfentes olvasónktól egy érdekes levelet kaptunk. Az e-mailben az illető leírta, hogy milyen Windows 8-cal ellátott tabletre számíthatunk.

Olvasónk ( kérésére a továbbiakban Gerry) állítása szerint saját szemével látta az új tabletet, illetve alkalma volt ki is próbálni azt. Állítása szerint az új tablet több ízében is hasonlítani fog az eddig iPadekre. Ugyanis a Microsoft az első ilyen tableteket többszínű, cserélhető borítóval fogja ellátni.

Arról ugyan még nem áll rendelkezésére információ, hogy az első ilyen készülékeket melyik gyártó fogja forgalomba hozni, de annyit elárult, hogy már tárgyalnak a Nokiával, illetve a Toshibával is, de jelenleg úgy tűnik, hogy a Samsung mellett döntöttek.

Gerry továbbá elmondta, hogy akárcsak a Windows Phone 7 kapcsán, úgy a tabletek esetében is a Microsoft egy előre megszabott hardverigényt fog megszabni a gyártóknak. Ugyanis a  a tábla eszközök piacán is szeretnének élen járni. Ezzel a lépéssel leginkább az Apple vezető szerepét szeretnék letörni egy új, erősebb készülékkel. Vagyis annyi már biztos, hogy erősebb hardverrel fog rendelkezni az új eszköz, mint az iPad 2. Az i biztosra mondható, hogy az új gépek processzorait a Qualcomm fogja szállítani.

A hardverigényről annyit tudunk, hogy 2-3 magos processzorral, minimum 2Gb RAMmal, és minimum 3 USB csatlakozóval, illetve cserélhető akkumulátorral felszerelt eszközökkel fognak előrukkolni a gyártók. Ezeken felül pedig egy minimum 1.3 megapixeles webkamera is helyet fog kapni az új gépeket.

Gerrytől megpróbáltuk megtudni, hogy a készüléket mikor fogják bemutatni, de kérdésünkre annyit mondott, hogy a Microsoft okult abból, hogy a WP7 platformot elsiette és nem kiforrottan mutatta be. Így most várni fognak addig, amíg egy – állítása szerint – olyan készülékkel nem tudnak megjelenni, ami azonnal be fog robbanni a köztudatba.

Amennyiben Gerrytől további levél érkezik, azt a továbbiakban is publikálni fogjuk…

About author