Díjmentes navigáció a Telenor Okostarifa előfizetőknek

Mától érhető el Magyarországon a Google Térkép Navigáció, amelyet az androidos okostelefonnal rendelkező Telenor ügyfelek Okostarifa előfizetéssel díjmentesen használhatnak belföldön.

A Google Térképre épülő navigációs szolgáltatás az okostelefonok által biztosított folyamatos internetkapcsolatnak köszönhetően kínál olyan élő forgalmi információt, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a közlekedést, így külön GPS-re a jövőben nincs is szükség. A Google Térkép Navigáció automatikusan letölti az elérhető legfrissebb térképeket és beszédhangos navigációval segíti a felhasználókat a leggyorsabb útvonal kiválasztásában, esetleg újratervezésében.

 

Az internetes kapcsolaton alapuló szolgáltatás használata adatforgalmat generál, ugyanakkor a Google Térkép Navigációt a Telenor Okostarifa csomagok meglévő és új előfizetői díjmentesen vehetik igénybe androidos készülékükön[1]. A kifejezetten okostelefont használó ügyfelek számára kialakított újgenerációs mobiltarifák belföldön korlátlan e-mailezést és böngészést biztosítanak. Mostantól a navigáció által generált adatforgalom is ebbe a körbe tartozik. Az Okostarifák ezen felül egyéb internetezésre előre meghatározott belföldi adatmennyiségeket is tartalmaznak, ami például multimédiás tartalmak és alkalmazások letöltésére és frissítésére is felhasználható. Az adatforgalmi keret túllépésekor belföldön nincs túlforgalmazási díj, mindössze a kapcsolat sebessége csökken.

 

Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a következőket mondta az akció kapcsán:

„A Telenor célja, hogy a lehető legtöbb ember élvezhesse a mindennapokban az okostelefonok által kínált lehetőségeket. Ennek érdekében Android-portfóliónkat folyamatosan bővítjük, amely ma már 27 készülékből áll. A Google mától elérhető navigációs szolgáltatását a Telenor Okostarifa csomagokkal ügyfeleink díjmentesen használhatják. A még teljesebb felhasználói élmény érdekében új generációs hálózat építésébe kezdtünk, hogy hosszú távon is a legkorszerűbb internethozzáférést nyújthassuk. A Hipernet 21 Mbps elméleti maximális sávszélességű elérést biztosít majd, akár a teljes magyar lakosság számára.”

 

Az okostelefon használata GPS-ként környezetbarát megoldás, hiszen a felhasználóknak eggyel kevesebb készülék is elegendő, ráadásul a dugók elkerülésével az üzemanyag fogyasztás, és a károsanyag-kibocsátás is csökken. A biztonságos és szabályos közlekedést magyar nyelvű beszédhangos navigáció segíti, autós dokkolóval pedig a készülék a szélvédőhöz rögzíthető.

 

Az androidra kifejlesztett Google Térkép Navigáció mától érhető el Magyarországon. A program telepítéséhez a Google Térkép díjmentesen[2] tölthető le az Android Marketről, az alábbi linken keresztül: https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.maps

 

About author
Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Nickname:

E-mail:

Homepage:

Your comment:

Add your comment