A Google felvásárolta a Motorola Mobility-t!

15. augusztus, 2011 Android, Hírek No comments

A Google körülbelül egy órával ezelőtt teljesen felvásárolta a Motorola Mobility-t jelentette be a Google.

A Motorola az utóbbi években komoly mélyponton volt. Ugyanis az okostelefonok megjelenése után a vállalat nem tudta felvenni a versenyt a konkurenciával. Ugyanakkor nem volt versenyképes a fejlődő országokban sem, ahol olcsó, low end kategóriás telefonjaival volt jelen.

A keresőóriás részvényenként 40 dollárt fizet a Motorolának, így nagyjából 12,5 milliárd dollárt fizetett a telefonos részlegért. A felvásárlás azonban csak a jövő év elején lesz véglegesítve, amit az amerikai versenyfelügyelet hagyhat jóvá.

A Google a felvásárlás után a következőt közölte:

A Motorola Mobilty nem olvad be az új tulajdonos vállalati szerkezetébe, önálló egységként működik majd tovább.

A Motorola 2006-ban élte fénykorát, mikor még a második legnagyobb mobiltelefon-gyártóként tartották számon. Ekkor piaci részesedése 24% volt. 2008-ban már a harmadik, ám még mindig dobogós helyen állt 10%-os piaci részesedéssel. 2009-ben már a negyedik gyártóként tartották számon az LG után.

A Motorola mobiltelefonokat gyártó részlege, a Motorola Mobility már tavaly óta különállóan működött. Ez a külön üzletág elsősorban az okostelefonok gyártására volt hivatott. Ekkor jött ki a vállalat két népszerű telefonja, a Defy és a Milestone, mely az eredményeket látva nem volt elég az életben maradáshoz.

 

A felvásárlás után a Google közleményében kiemelte, hogy az Android továbbra is nyitott operációs rendszer marad.

About author
Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Nickname:

E-mail:

Homepage:

Your comment:

Add your comment