Megszűnik a PC Guru…

14. július, 2011 Egyéb No comments

A PC Gurut  kiadó és szerkesztő Motor-Presse kiadó kivonul hazánkból. A német lapkiadó többi magazinja más kiadók szerkesztőségében ugyan megmarad, de hazánk legolvasottabb játékmagazinja megszűnik.

A kiadó a rendszerváltás óta van jelen Magyarországon. Első kiadványa a motoros szakmagazin, a Motorrevü volt. 2008-ban került a kiadóhoz három új szakmagazin. A 17 országban megjelenő Chip Magazint, a PC Gurut, illetve a hazai műszaki élet kedvelt lapját az MM Műszaki Magazin.

A PC Guru eddigi sorsa nem volt hullámvölgyektől mentes. Ugyanis az egykori alapítója, a Vogel Burda kiadó szintén úgy határozott, hogy kivonul itthonról.

A kivonulás az előző történések fényében várható volt. tavaly a kiadó több kedvelt magazinját is eladta. Többek között az egyik autós lapját, az Autó Magazint is, illetve az Autó Piacot is eladták. A Geo c. ismeretterjesztő magazint pedig februárban adták el.

A pletykák szerint a a Motor-Presse kiadványait -a PC-Guru kivételével- a Word Communications kiadó veszi át, így azok továbbra is meg fognak majd jelenni.  Mind a két szerkesztőséget több alkalommal próbáltuk felhívni próbáltuk, de egyik alkalommal sem vették fel a telefont, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a híreket.

A kivonulás oka egyes értesülések szerint a kiadó nagy mértékű vesztesége volt. Chip Magazin eladásain kívül az összes többi csak csökkent, amely keményen megviselte a kiadó költségvetését.

A továbbiakban, ha bármit meg fogunk tudni a PC Guru jövőjéről azonnal publikálni fogjuk…

About author
Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Nickname:

E-mail:

Homepage:

Your comment:

Add your comment